Varice: tratamentul cu laser

La aparitie, varice sunt abia perceptibile, insa cu timpul, daca nu sunt tratate pot cauza umflarea picioarelor si mai ales o senzatie de greutate si de durere in picioare. Reducerea cantitatii de sange din picioare din cauza venelor varicoase care nu mai functioneaza normal, te face sa iti simti picioarele mai obosite decat in mod normal si mai grele. Daca nu sunt tratate, varicele pot provoca aparitia unor ulceratii pe picioare, dificultate in mers, durere si chiar cheaguri de sange. Inainte, era necesara spitalizarea pentru a trata varicele, precum si o perioada destul de indelungata de recuperare. Insa astazi, datorita ultimei tehnologii laser, in cele mai multe cazuri, interventiile chirurgicale pot fi date uitarii.
Avantajele tratamentului cu laser pentru indepartarea varicelor sunt considerabile. Nu necesita niciun fel de pregatire inainte iar intreaga procedura de tratare a varicelor nu dureaza mai mult de o ora, pe cand o interventie chirugicala traditionala dureaza intre 4 si 6 ore. Pe de alta parte, tratarea varicelor prin terapia laser nu necesita anestezie totala si in plus, durerea este minima si nu lasa nici un fel de cicatrici pe locul varicelor. Incizia realizata pentru a introduce laserul in vena varicoasa este atat de mica incat nu este nevoie de copci. In momentul in care doctorul termina de efectuat procedura de indepartare a varicelor, poti iesi linistit pe usa; nu exista nicio perioada de recuperare. Te poti intoarce la activitatile tale zilnice, incercand totusi sa nu faci eforturi foarte mari in primele 2-3 zile de dupa procedura de indepartare a varicelor. Intr-adevar, este posibil ca in prima saptamana sa simti mancarimi pe locul unde au fost varicele, insa activitatile nu iti sunt limitate in niciun fel. Uneori este nevoie sa te intprci pentru inca un tratament sau doua, in functie de fiecare pacient, pentru a obtine rezultatele dorite, adica pentru a scapa in totalitate de varice.

Termenul tehnic pentru aceasta procedura de indepartare a varicelor se numeste terapie laser intravenoasa. Laserul utilizat este foarte precis si emite o doza de energie foarte bine controlata.
O fibra laser iti este introdusa in coapsa chiar daca varicele sunt in zona inferioara a picioarelor pentru ca cel mai adesea adevarata problema isi are originea undeva mai sus, vinovata pentru aparitia varicelor fiind o valva slabita care nu mai functioneaza corespunzator. Odata ce laserul este bine pozitionat, se actioneaza si caldura degajata determina sangele din acea zona sa se coaguleze si astfel vena varicoasa este „sigilata”. Ulterior, varicele se micsoreaza din ce in ce mai mult, pana sunt absorbite de corp. Numarul venelor din picioare este urias, asadar pierderea catorva nu iti va afecta in niciun fel sistemul circulator. Sangele care inainte trecea prin acele vene varicoase va circula prin venele sanatoase adiacente.

Acesta procedura de indepartare a varicelor este eficienta in mai mult de 96% din cazuri. Este adevarat totusi ca nu poate trata cu succes formele foarte grave de varice, care necesita totusi interventie chirurgicala. Asadar, fii precauta si mergi la timp sa iti tratezi varicele pentru a putea apela la terapia laser si pentru a-ti relua activitatile zilnice imediat dupa tratament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu