Varice: 3 solutii pentru a avea picioare frumoase

Principalele variante pe care le poti alege pentru a trata varicele sunt indepartarea lor cu ajutorul laserului, scleroterapia sau interventia chirurgicala. Fiecare dintre acestea este potrivita pentru un anumit stadiu al varicelor, mai grav sau mai usor, asa ca este bine sa consulti un medic care sa te sfatuiasca si sa te indrume catre cea mai potrivita varianta pentru tipul de varice pe care il ai. Gravitatea varicelor poate fi determinata prin anumite teste in care se folosesc raze x sau imagini cu ultrasunete ale venei varicoase. Asadar, apeleaza la un specialist.
Operatia cu laser poate indeparta atat varicele obisnuite cat si varicele panza de paianjen. Acest tip de tratament implica folosirea unor raze foarte puternice de lumina care sunt trimise in vena varicoasa in mod controlat si cu multa precizie. Varicele isi pierd treptat culoarea purpurie sau albastruie, devenind din ce in ce mai pale, pana dispar. Totusi, trebuie sa stii ca sunt necesare intre 2 si 5 sedinte de tratament pentru a scapa de aceste varice si in plus, acest tip de tratament nu este recomandat pentru venele cu un diametru mai mare de 3 mm.

Celalalt tip de tratament intravenos pentru varice foloseste atat laser cat si frecvente radio. Aceasta procedura de indepartare a varicelor dureaza in medie aproximativ o ora si poate fi descrisa ca fiind o varianta mai avansata a scleroterapiei. Un cateter subtire sau o fibra laser sunt introduse in vena varicoasa si trimite o frecventa radio sau energie laser care micsoreaza si inchide varicele. Aceasta metoda de indepartare a varicelor nu este dureroasa si nu lasa cicatrici.

Scleroterapia este in prezent cel mai folosit tratament pentru a scapa de varice sau de venele panza de paianjen. Aceasta procedura de indepartare a varicelor presupune injectarea in venele varicoase a unei substante numite etosclerol care determina umflarea lor si transformarea lor ulterioara in cicatrici care dispar cu timpul.

In ceea ce priveste interventiile chirurgicale pentru indepartarea varicelor, exista trei tipuri de operatii ce pot fi efectuate pe varicele dureroase. Una dintre ele presupune dezvelirea varicelor, inchiderea lor si indepartarea completa. Al doilea tip de interventie se numeste flebectomie ambulatorie si presupune marcarea locatiei varicelor cu o sursa de lumina speciala. Mai apoi se fac mai multe incizii de dimensiuni reduse care permit mai apoi scoaterea venei varicoase cu ajutorul unor carlige chirurgicale.

Iar ultimul tip de interventie chirurgicala pentru indepartarea varicelor se realizeaza cu ajutorul unui endoscop; o camera mica este introdusa in interiorul venei varicoase pentru a permite doctorului sa faca mici incizii cu scopul de a scoate apoi varicele.
Iata deci ca exista mai multe posibilitati pentru a scapa de varice, chiar in formele cele mai grave, insa nu uita sa consulti un doctor care sa iti recomande interventia potrivita pentru stadiul varicelor tale.