Varice: 8 metode non-invazive de a uita de ele

Cu siguranta te deranjeaza varicele suparatoare care iti dau acea senzatie de greutate si de durere mai ales in picioare, insa parca te gandesti de doua ori inainte sa apelezi la interventii chirurgicale. Asadar, este important sa stii ce metode ai la dispozitie pentru a-ti trata varicdele inainte sa apelezi la diverse interventii.
Totusi este de asemenea foarte important sa intelegi ca tratamentele pentru varice absolut non-invazive sunt eficiente doar in cazul in care venele varicoase nu sunt intr-un stadiu avansat. Asadar, fii precauta si nu-ti lasa varicele sa ajunga intr-o faza avansata. Iata asadar cateva dintre metodele pe care le poti folosi pentru a ameliora simptomele varicelor inainte sa recurgi la bisturiu: acupunctura, aromaterapie, hidroterapie, ciorapi speciali, masaj, exercitii fizice, dieta sanatoasa, vitamine.
Evident, aceste metode sunt foarte eficiente mai ales in prevenirea varicelor, pentru ca in orice caz este mai usor sa previi decat sa tratezi.

Acupunctura este eficienta, insa doar pentru aspectul varicelor, in sensul ca il imbunatatesxte, insa nu poate face venele varicoase sa dispara. De asemenea, acupunctura poate preveni aparitia varicelor.
Aromaterapia este o alegere foarte buna cand vine vorba de un tratament natural pentru varice pentru ca anumite uleiuri sunt eficiente impotriva umflarii picioarelor care vine de obicei la pachet cu varicele. Pe de alta parte, venele in sine pot fi reduse din punctul de vedere al dilatarii prin masarea zonelor afectate de varice cu acele uleiuri.
Hidroterapia este un alt mod neinvaziv de a iti ameliora simptomele varicelor. Asa cum probabil ai mai auzit, dusuri alternative reci-fierbinti ajuta la imbunatatirea si sistemului circulator si implicit la ameliorarea varicelor. Un mare avantaj este simplitatea acestei metode.

Ciorapii speciali sunt eficienti in cazul persoanelor care sufera temporar de varice, asa cum sunt femeile insarcinate sau pentru persoane ale caror picioare sunt afectate de o forma usoara de varice. Totusi, acestia pot fi recomandati de medic chiar si in cazuri mai severe de varice ca metode complementara de tratament. Ceea ce trebuie sa stii este ca acesti ciorapi se gasesc usor, in multe farmacii. Acesti ciorapi exercita cea mai mare presiune in zona gleznelor pentru a forta sangele sa isi urmeze cursul natural, ajutand venele varicoase si ameliorand astfel simptomele si agravarea varicelor.
Masajul este o metoda foarte buna in primul rand de prevenire a varicelor pentru ca face pielea mai ferma. Si chiar daca ai deja varice, masajul poate face minuni pentru ca le amelioreaza intr-o anumita masura, in functie de gravitatea lor.

Exercitiile sunt strans legate de dieta pentru ca nu poti avea un corp sanatos doar cu exercitii fizice sau doar cu o dieta, iar un corp sanatos inseamna riscuri minime pentru aparitia varicelor.
Iar in ceea ce priveste vitaminele, sunt mai degraba eficiente pentru prevenirea varicelor, insa te pot ajuta si sa le tratezi.

Cele mai importante vitamine cand vine vorba de tratarea varicelor sunt vitaminele A, C, E, B^ si K. In plus, ar fi indicat sa iei si bioflavonoizi si fibre pentru ca sunt de asemenea importante pentru sanatatea ta si deci pentru prevenirea sau tratarea varicelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu