Varice: ajuta cu ceva ciorapii?

Varicele pot deveni o problema pe cat de inestetica pe atat de suparatoare si una dintre modalitatile prin care le poti ameliora este purtarea ciorapilor speiali pentru varice.
Varicele se formeaza atunci cand tesutul din jurul venelor si peretii venelor in sine se slabesc. Venele au valve care au grija ca sangele sa ajunga acolo unde trebuie; insa daca tesutul din jurul venelor nu este destul de ferm, aceste valve nu se inchid asa cum trebuie si sangele curge in sens invers. Acest lucru duce la dilatarea venei, formandu-se astfel varicele.
Exista multe tipuri de tratament pentru varice insa unul dintre lucrurile cele mai simle pe care ai putea sa le faci este sa porti ciorapi de sustinere sau de compresie. Ciorapii de sustinere pentru persoanele afectate de varice sunt diferiti de ciorapii normali pentru ca exercita o presiunea mai mare asupra picioarelor, coapselor, locuri in care apar de obicei varicele. Presiunea exercitata imbunatateste considerabil circulatia sangelui pentru ca ajuta valvele sa functioneze in limite normale si astfel este impiedicata formarea altor varice sau agravarea celor existente.

Exista diverse tipuri si marimi de ciorapi de sustinere si este important sa faci alegerea potrivita tinand cont de forma de varice pe care o ai. Ceea ce trebuie sa stii este ca cu cat gradul lor de sustinere este mai mare, cu atat iti vor ajuta venele picioarelor mai mult, asa ca trebuie sa alegi ciorapii pentru varice in functie de gravitatea problemei tale, precum si de stilul tau de viata si de activitatile zilnice.
De asemenea mai exista un fel de colanti care sa iti ofere sustinere doar in anumite zone afectate de varice. Multe astfel de produse sunt pentru a exercita presiune in zona gleznei pentru ca este una dintre zonele cele mai afectate. Acolo se formeaza cele mai multe balti de sange si varicele devin extrem de inestetice si dureroase.

Si chiar daca acum nu ai varice, este indicat sa porti ciorapi de sustinere la serviciu daca stai cam toata ziua in picioare sau cu orice alta ocazie care te-ar tine intr-o anumita pozitie pentru un timp indelungat. Un alt indiciu care ar trebui sa te faca sa porti astfel de ciorapi este istoricul varicelor in familia ta pentru ca ereditatea are un rol important in aparitia varicelor.
Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca mai bine previi decat sa tratezi, mai ales cand vine vorba de varice, asa ca incearca sa porti acesti ciorapi de sustinere.

Asadar, daca porti ciorapi de sustinere, varicele iti vor fi intr-adevar ameliorate, atata timp cat porti masura si tipul potrivit pentru gravitatea varicelor tale. Ciorapii obisnuiti nu au niciun efect pentru ca nu ofera sustinerea necesara pentru ca valvele sa functioneze in limite normale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu